Aug 14, 2009, 11:49 AM

Тази нощ и Луната е убийца... 

  Poetry
615 0 2

След дъжд мирише на нечисто,

а зад ъгъла Луната дебне, сякаш е убийца.

Тормози хората, взима тяхното минало,

макар да има дом - продължава да е скитница.

 

Дъждовните капки са нейните оловени куршуми,

стреля с тях и носи зараза.

Не чух стъпките ù, защото бяха глухи,

а наоколо въздухът бе изпълнен с омраза.

 

Жестока е... и не знае какво е болка,

изкоренила е чувствата отдавна от себе си.

Никой не я познава истински - болна е -

с лъчите си хладнокръвно бичува всичко в мене...

 

Осъди ме, сякаш съм неверница

и впи ноктите си здраво в душата...

Протъргува тялото ми - била съм грешница,

накара ме да повярвам в тъмнината...

© Алехандра All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??