Тази нощ те сънувах
как ти пращам писмо
от онези подробните
и излишни.
Тази нощ те сънувах -
само сън е било;
само сън
и разцъфнали вишни.
Тази сутрин видях -
има мокро петно
слепоочно разтреляни
мисли,
там където косата ми
в празно легло
с аромата си
сънища пише.
© Павлина Гатева All rights reserved.