Oct 10, 2009, 8:57 PM

Тежест 

  Poetry » Landscape
553 0 5



Трепкат листенцата брезови,

едва усетили

нежните ласки на вятър.

С усмивки свенливи,

отронват се

капчици искряща роса.

Прегръща с клони брезата

птичите блянове

и с тях полита

в песенната синева.

Нощем

звездици се диплят в косите й,

светулки рисуват над нея

туптящи дъги

или кротко

сладкогласен дъждец

й мълви.

 

Танцуващи нощни слънца,

вятърков шепот

и росни милувки сънува брезата,

покрита от тежка слана.

 

 

 

 


 

© Ласка Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??