Aug 23, 2014, 10:10 PM

Теменужена песен 

  Poetry » Love
478 0 5

Върху камъка седнал, с китара

поздравява доброто море.

До нозете му водка, цигара

и едно недопито кафе.

 

А към залива тихо се носи

яхта с вече прибрани платна.

Гларус шумно долита с въпроси,

но без отговор махва с крила.

 

Музикантът със струните звънки

теменужена песен реди.

Има дълга коса, стари дънки

и море с милиони звезди.

 

Притежава и времето, даже

този пристан и нощния фар,

който бърза сега да разкаже

как в русалка се влюбил рибар.

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??