Чета книги, които ги няма.
Разглеждам природа, която я няма.
Срещам се с хора, които ги няма.
Прибирам се в стая, която я няма.
Тиктакат часовници, които ги няма.
Бяло е яйцето, което го няма.
Говори животът, който го няма.
В мен е любовта, която я няма.
Става онова, което го няма.
Върша онова, което го няма.
И така нататък, което го няма.
Върти се Земята, която я няма.
Оглеждам се в огледало, което го няма.
И не се учудвам - мен също ме няма!...
© Величко Колев All rights reserved.