Jun 20, 2008, 6:58 AM

Ти си подарък 

  Poetry » Love
800 0 5
Опитах се. Опитах се, кълна се!
Опитах се да те залича.
Извадих до един недостатъците ти скътани
и ги проснах пред мене. Но не ми загорча.

Не ми загорча ни от злоба, ни омраза,
не ми загорча от пренебрежение.
Не ми загорча, че ме приласкаваш,
а знаеш, че после ще ме отхвърлиш, без съмнение.

Не ми горчи, че сега се усмихваш
и аз забравям колко бях вбесена.
Не ми горчи, че всичко, което опитвах,
в миг угасна, щом пак седна до мене.

Не ми горчи. Не би могло.
Ти си подарък, не сделка на суетата.
И макар да премачкваш сърцето ми само,
то се смее само, щом ти се върнеш обратно.


19.06.2008г.
гр. Пловдив


© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??