Mar 3, 2011, 2:34 PM

Ти знаеш как да докосваш душата ми 

  Poetry » Love
1498 0 25

Ти знаеш как да докосваш душата ми!

 

Галиш я нежно,

сякаш перце е във вятъра свеж -

нежно поел чрез порива на крилете си -

над света да политне нагоре...

но и във теб да остави

следа.

И в твоята сякаш са драснали,

а забрава е гумата, с която леко, с ръка

ще изпратиш в дълбокото

и загърбил тъмата си,

да поемеш напред безпроблемен

сега!

 

Ти знаеш как да докосваш душата ми!

 

И как да играеш

по струните на обичта!

С длани корави, като хляба изпечени,

рано да ме разбудиш

с целувка добра.

И с нежност кафе да сервираш...

И усмихната, аз

да поема ръка ти в свойта ръка.

 

Разрошил небрежно по детски къдриците,

типично по мъжки

(с перчем посребрен),

отнемаш чрез Обич

съня!

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??