Nov 13, 2024, 4:44 PM

Това бях Аз 

  Poetry
70 2 2

ТОВА БЯХ АЗ

... по своя друм животът си минава
и аздодето още съм отсам,
се питам кой съм в уличната врява? –
и отговора си добре го знам,

без мен летят Вълшебните килими
иуж, съм светло Божие дете,
търкалям сеедно кълбо от рими,
макар че рими никой не чете,

дойдох случайногостенин за кратко,
комуто Господ стелна да преспи,
ще си изчезна някой денслед татко,
в тревите под крайградските липи,

по старичкия метод – "проба-грешка"
живяхза три Жени необходим,
денят ми бе красива въртележка,
върху която всички се въртим,

навървих синове, растих и внуци,
и от света петте пари си взех
преминах през прекрасни революции,
в които тъй не стигнах до успех,

пях из житата с летните авлиги,
имоля те, прости ми този грях? –
написах, Боже, три дузини книги
и в Словото ти праведно живях,

наясно съм със чест, позор и слава,
и съм готов да тръгна за натам.
А кой съм аз във уличната врява? –
не знам, пък и не искам и да знам,

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Сатиричен реквием. Поздравления!
  • дойдох случайно – гостенин за кратко,
    комуто Господ стелна да преспи,
    ще си изчезна някой ден – след татко,
    в тревите под крайградските липи,


    Няма такава поезия!
Random works
: ??:??