Apr 19, 2011, 10:15 PM

Този град 

  Poetry » Other
817 0 2

Този град е малък за всички ни.

В асансьора мирише на плъхове.

Пролетта преподписала договор,

за последно пропява за мъничко.

 

Този... е отчайващо мъничък –

Не е ясно в какво си роден.

Ако искаш, бъди си копеле,

Ако не – бъди си...

 

В този град са се случвали музики –

Победни „ура” и поклон!

Царе и царици погубени –

И все аз затова съм виновен.

 

Този тип излезе от кръчмата,

залиташе леко и каза ми:

-         Аз отивам в дома си, мисли за мен!

 

А аз не помислих за него.

 

А дома му не беше за никого –

Празни стаи, знаеш, ковчег...

Пролетта се прекръсти и каза ми:

-         Готин беше човек – архитект.

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??