Nov 10, 2013, 6:13 PM

Този мъж 

  Poetry » Love
2025 5 23

Този мъж появи се в моя ден ненадейно.

И веднага ме включи във сценарий добър.

От каляската слезе. Всъщност, беше от рейса.

И подслон ми предложи. Всъщност, беше чадър.

 

А ръцете му - пълни със несметни богатства!

Всъщност, носеше роза. Как ме гледаше, как!

И поведе ме властно към двореца си знатен.

А осъмнахме будни на крайморския бряг.

 

Той дори подари ми златна царска корона.

Всъщност, беше венче от разцъфнала ръж.

Беше слязъл отдавна този рицар от коня

и в живота ми влезе - чакан есенен мъж.

© Бианка Габровска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??