Jan 24, 2005, 10:58 AM

Трябва ни нещо повече 

  Poetry
1106 0 2
Идва безмълвната утрин
и аз се събуждам отново сама
в прегръдките на свежия въздух
със завивка от студена роса..

Върху облака бял залюлях се
и се спуснах по плитката
от лъчите на слънцето,
събудих се пак на земята...
Чух рева на моторите.
Забързана тръгнах към своите
неотменни човешки дела
в тролея претъпкан с хората.
И те като мен се събуждат на тази земя...

И всеки загрижен,
забързан, умислен
се тормози за някви неща
които просто минават
и се превръщат се в мъгла...

А животът ни?...
Защо и той да минава в мъгла?
Всеки сам го създава, за да живее в него
и недоволен е май от тази творба,
не оставя място в своето творчество
за едни неземни омайни блага
в които сме себе си първични,
но истински,
плод на тази земя,
родени от въздуха,
за да обичаме и да бъдем обичани...


19.02.2004г.

© Кая All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??