Jul 18, 2015, 1:32 PM

Тя, ти, ние... или просто аз 

  Poetry » Phylosophy
455 0 4

 

ТЯ, ТИ, НИЕ... ИЛИ ПРОСТО АЗ



"За да кажеш "Аз те обичам",

първо трябва да се научиш да казваш "Аз".

Айн Ранд (Изворът)


Благодаря от сърце на Яна, момичето,

което пробуди сетивата ми за тази книга!!!

 

 

 

За последно те погледнах и поисках пак да те забравя, 

но двете прегръдки и целувките някак ме спират.

Ако знаеш, моля те, кажи ми как да го направя!?

А страстите още в гърдите напират...

 

За теб често си мисля, дори те сънувам и спирам да дишам,

сърцето отвътре бушува, макар че е някак си празно.

Събуждам се, сядам и просто започвам да пиша.

За любовта - чувство приятно, горчиво, заразно.

 

За нашата? Твоята? Не! Просто за моята!

Голяма, огромна, слънчева топла... и тъжна.

Любов, която ти не разбра, а нямах аз волята

да запазя в неразделна окръжност.

 

За мен колко е важна исках да кажа на хората.

Поглеждах ги плахо, а всички гледаха в празното.

Предали се бяха те до един на умората.

Любовта всякаш бе чувство омразно.

 

Ще дишам, ще спирам, ще пиша за нея, за друга

любов тъжна, щастлива, споделена, самотна.

Ще забравям, ще помня, ще искам услуга

да ме забрави за малко и тя, дори с неохота.

 

 

                                                                            Велин Иванов Гюргаков


© Велин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Не забравяй, не трябва, не бива,
    остави я - сама се изтрива,
    запомни я, това е живота,
    любовта е голгота...
  • Благодаря! Да, тъжничко е! Но сякаш тъжните неща пораждат свое собствено вдъхновение.
  • сякаш Тъжно, но ми хареса.
  • Опитай се, кой знае може и да забравиш, но се съмнявам!
Random works
: ??:??