Jun 11, 2024, 7:01 AM

Тъжно 

  Poetry
146 0 4


Беше ми скучно

и взех да мечтая...

Уж тук е Пролет,

А е тъжно,

небето захлупено плаче...

Взех да мечтая...

За тучни ливади

За слънце

За пойни птички

За дървета пак цъфнали...

Беше ми скучно...

Стана ми тъжно,

Студено в душата...

Взех да мечтая...

За брегове слънчеви

За пясъци топли

За горещи, любовни бризове

За океан,

необятен и гальовен и любещ...

Беше ми тъжно и скучно...

Сигурно ще се събудя

и този сън

с нощта ще е тръгнал...

Valentina Mitova

05/2024

© Valentina Mitova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Скитница 🥰 явно ни е заложено! Така си лекувам душата...❣️
  • Така е, Вал! Когато се нося из облаците и аз се чувствам страхотно!
  • За съжаление...Аз обаче съм си мечтател...Благодаря Гедеон!
  • Валя, като се събудиш е по-тъжно...
Random works
: ??:??