Oct 4, 2007, 10:35 AM

Уличното псе 

  Poetry
724 0 21

Пред бутиците, на пазара,
бездомно куче е заспало.
Не мръдва ни с уши, ни с тяло -
лежи си, сякаш е умряло.

Минаващи и купувачи
внимават да не го закачат 
и, колкото и да им пречи,
го обикалят отдалече.

Че то е куче - не се знае
срещу кого ще се разлае,
пенсионер ще препикае
или детенце ще ухапе!

И на кварталния пазар
то си живее като цар!

По цял ден спи, без да се буди -
не му и трябва се труди.

А пък ако му се долапа -
край кофите с боклук готова
му е закуската богата.

Снабдила го е общината
с каишка - дето означава,
че е кастрирано и няма
опасност да се размножава.

И то на слънце се препича,
доволно е като добиче,
и не съзнава тази драма -
че тестисите му ги няма!

То моите като са тука,
пак ползата не е голяма,
защото - честно си признавам -
аз тях не ги употребявам
!

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??