Синът ти, мили Боже, спи
разпънат на леглото!
Каква умора! Може би,
виновна е жената от реброто му?!
Но Ева казва, че не е
говорила с Адам от вчера...
Сърдит й бил! С озъбено чене
по цял ден ходел начумерен!
Заклел се повече да не яде
пай от ябълка направен...
На сливи минал! Но къде
да ги намери вън от рая!?
Ракия пийнал в един бар!
Обслужен бил от монокини!
Сега сънува, че е цар!
А Ева – вярната слугиня!
© Стойчо Станев All rights reserved.