Умората ужасно ми личи,
от глупостта, която се разраства.
Болят ме вече празните очи
и чувствам как във глупости участвам.
Светът е безвъзвратно превъртял
и лошото залива хоризонта.
Какво е ценност или идеал?...
Модерно е да знаем - що е бомба!
Какво е уважение, респект?...
С умение се само претендира...
Училище е вече интернет
и никой не отваря вече книга.
Умът не ръководи същността!
Всичко е поднесено готово.
Култура със скрибуцаща врата...
Вкус на ястие поднесено сурово...
Природата и тя протестно ври.
Трусове, пожари и порои...
Умората ужасно ми личи!...
Делим се на балъци и на свои...
© Валентин Йорданов All rights reserved.