Jun 14, 2007, 12:48 PM

Уморих се 

  Poetry
1282 0 14

Уморих се

Уморих се да съм непрекъснато добра и мила,
компромиси със себе си да правя пряко сили,
заставяна от моята досадно будна съвест
като един рецидивиращ и мазохистичен тест.

Омръзна ми да влизам в положенията чужди,
като че моето е отегчително наред.
Вините хорски да поемам аз при нужда,
като че това е моя първа служба.

Не мога повече да побера в душата си
страданията на медиците ни в Либия,
децата наши, тлеещи от левкемия,
онези, дето литнаха от Лим във Рая...

Но как да спра да съпреживявам,
за загубите чужди да болея,
нещастните да утешавам,
неправдите да заклеймявам?!...

Такава Бог ме е създал –
сърце голямо ми е дал.
Жена съм аз и майка съм,
гордея се, каквато съм.


14.06.2007 г.

© Мери All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??