Уморих се
Уморих се
от фалш и суети,
от полуистини
и откровени лъжи.
Уморих се
от загриженост на зложелатели,
от дребни клюки
и предателства от приятели.
Уморих се
да следвам псевдо-морал
на хора бездушни,
затънали в кал.
Уморих се
все да се боря
и с глупави хора
безкрайно да споря.
Уморих се
наивно на всичко да вярвам;
дори и от себе си
уморих се... да страдам.
Изтощена съм вече
и сили нямам,
за мен ме е жал
и от себе си бягам.
И все по-често се страхувам.
И от образа си в огледалото се срамувам.
Че след всяка радост идва печал
и всяка доблест опръскват със кал.
И всяка истина замаскирват с лъжа;
омръзна ми все да мълча.
И не е завист,
а просто умора.
Уморих се все сама да се боря.
© Галина Матева All rights reserved.
Борбата е смисълът на тоя живот,борбата за и борбата против...
Не се уморявай да се бориш!
С много обич!