Миг очакван и безразсъден,
открадни ме. До дъх. Сега.
Сътвори ме за бряг отвъден -
уморих се да бъда вълнà.
Грабни ме. И бъди вятър.
И очите вземи за компас.
Да обходим с тебе Земята,
дланите да бъдат атлас.
И ако бяло огнище изгрее
в лъскава, чужда земя -
въглени живи да вземем
за огъня раним у дома.
© Емилия Николова All rights reserved.
Поздрав!!!