Jan 26, 2012, 10:48 AM

Уроци по сценично майсторство - Съавтори 

  Poetry » Other
712 0 23

Уроци по сценично майсторство

Съавтори

.............................................

Ти си ценител, Той е естет.

Ти събираш, Той - разпилява.

Влагата кашля в лулата му

яростно в летния пек,

а петната от мисъл придават

на формата нужния смисъл.

 

Ти се радваш на всеки урок

и подреждаш в душата си

срещите - спомен след спомен,

и не сещаш как някъде в теб

се прокрадват опорните жили

на насъщния (творчески) поглед.

 

Той подпира луната с очи

и се радва на звездните

знаци. Пуши. Слуша. Шепти,

а словата му - в сенките - крачат.

Плачат, когато умира човек,

и се смеят на онзи, който

с усмивка звука им посреща.

 

Всички са част от големия бял

куплет. Ще им кажеш ли нещо?

 

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??