УРОКЪТ НА БАЩИТЕ
Защо валиш?
Да угасиш
пожар ли, юнски дъжд?
Недей! Грешиш,
ако простиш.
Те чуха ли веднъж?
Съдба една -
на колена.
Това е тежък кръст.
Под знамена,
като вълна
народът вдигна ръст.
Бащи с деца -
(Зора! Слънца!) -
излизат на протест.
Така зрънца
от семенца
днес учат се на чест.
27.06.2013
© Мария Панайотова All rights reserved.