27.06.2013 г., 17:52 ч.

Урокът на бащите 

  Поезия » Гражданска
662 0 23

 

 

 УРОКЪТ НА БАЩИТЕ

 

 

Защо валиш?

Да угасиш

пожар ли, юнски дъжд?

Недей! Грешиш,

ако простиш.

Те чуха ли веднъж?

 

Съдба една -

на колена.

Това е тежък кръст.

Под знамена,

като вълна

народът вдигна ръст.

 

Бащи с деца -

(Зора! Слънца!) -

излизат на протест.

Така зрънца

от семенца

днес учат се на чест.

 

 

27.06.2013

 

 

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??