Има нещо зло във хората,
трябва да е по рождение
и със сигурност е сбор от
неполучените нежности.
Колко много безлюбовие…
плаче ми се по съвкупност…
то е най-големият виновник
за огромната престъпност,
емоционалната обреченост
и усмивките прекършени.
Всеки миг на безчовечност
ме довършва бавно вътрешно.
От времето е, болното,
но да го живея, ненаучен съм.
Затова отдавна в хората…
най харесвам кучетата им.
Йордан Гергов
© Йордан Гергов All rights reserved.
Гергов е пловдивска фамилия, знам.
Благодаря на госпожа Австрийска, че ни припомни това стихче на български! Заслужава си да се прочете. Биографията ти също е забавна, малко прилича на моята, но в друга посока си тръгнал ти.
👍✌️