Dec 31, 2006, 12:08 PM

В края на декември 

  Poetry
669 1 4

 

 

 

 

Чернеят улиците в края на декември,

студа напукват весели тълпи,

преливат от мечти кристални, съкровенни,

и глъч из лабиринт от светлини.

 

Усмивки греят по лицата,

сякаш като за последен ден,

в поредна снимка пред елхата,

разливат радост в миг, от лентата пленен.

 

А зимата във бялата си дреха,

облива със сияние нощта,

и аз вървя, по пуха бял и крехък,

и скърца сняг под заледените крака.

 

И той, студът, е някак си приятен,

целува дръзко бузи зачервени,

отворил се светът красив и необятен,

звезди оглеждат се във улиците заледени.

 

И аз вървя във приказката бяла,

събрал надеждите в ръка,

северняк в косата ми припява,

щастлив прибирам се в дома.

 

Чудесни дни във края на декември,

годината към своя край върви,

дарявам днеска обич безрезервно,

и пожелавам ви - безброй блаженни и щастливи дни.

 

 

© Деян Димитров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много позитивен стих!
    Безброй щастливи дни и за теб!
  • Прекрасен стих, Деяне!!! С най-добри пожелания и от мен за новата година!!!
  • Чудесен стих!
    Същите пожелания нека бъдат и от мен!
    Весело посрещане на Новата Година!
  • Чудесни дни във края на декември,
    годината към своя край върви,
    дарявам днеска обич безрезервно,
    и пожелавам ви - безброй блажени и щастливи дни.
    * * *
    Поздрави, Деяне! Щастливи случвания през Новата Година ти желая!
    /'съкровени', 'блажени' - пишат се с едно "н" /
Random works
: ??:??