Feb 20, 2008, 11:59 AM

В очакване на едно цвете 

  Poetry
530 0 1

Приготвила си бях да засадя на "ранчото" си в цветната градина

различни по вида си куп цветя, но не успях, че есента отмина.

Какво пък, във саксии у дома ще си ги сложа! Казах и реших!

И още ненаписала това, подготвих се и си ги засадих.

Сега ме радват, почват да цъфтят -  зюмбюл, лале и нарцис  самовлюбен,

лаленцата са даже всъщност две, различни, но във слънцето са влюбени...

Зареждат ме със радост и усмивка, но чудно ми е - в петата саксия

какво бях засадила? Ще почакам самото то пред мен да се открие!

И после - страшно много се надявам от делника да мога да се скрия

в зеленото спокойствие на село поне за ден! И слънце да отпия... :)

© Мария Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прекрасен стих!
    Хареса ми!Поздрав!
Random works
: ??:??