Dec 29, 2007, 7:54 AM

В такава нощ… 

  Poetry » Love
1350 0 16
 

 

 

В такава нощ е тежко да си сам:

когато в пазвата ти светлина живее,

а няма на кого минутите да сгрееш.

 

В такава вечер тежко е да бъдеш сам:

когато носиш такава топлина в ръцете,

а няма никого - да помилваш с нея лицето му.

 

В такова време е тежко да останеш сам:

когато грееш като звезда и имаш какво да дадеш,

    (а няма на кого: това нима не е грабеж).

Хей, почакай, защо за миг поне ти не поспреш?!...

    (Ти, да. Точно ти.)

© Вечерница или Зорница All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??