ВАКСИНА
Животът ти да тръгне отначало,
когато си на тридесет и три
и времето ще те нашари в бяло
след някоя година, може би,
е трудно. Дяволски е трудно!
Когато си на тридесет и три
и ти остава половин живот,
да предизвикаш истински съдбата
е лудост или нестандартен ход.
Но ние трябва да сме малко луди,
и нестандартни трябва да сме днес –
най-точната рецепта, да ни има,
най-силната ваксина против стрес.
1995 г.
Добрич
© Румен Ченков All rights reserved.