May 28, 2021, 3:09 PM

Вал 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
726 0 1

                        ВАЛ

 

 

Той сяда на първия ред до прозореца,

скромен човек, даряваш своите слова.

Излиза и разкрива душата си на хората,

излива в стиховете си своята вяра и доброта.

 

Прочита своята творба и благодари на Бога,

че го е дарил с благородна дарба, със слова.

Изпълнени с вяра към хората и малко тъга,

за братята му българите и тяхната тежка съдба!

 

Той е романтик излязъл сякаш от роман,

силен  рицар без доспехи но в очите с плам.

Влюбен мъж в любимата си но останал сам,

прощава, продължава, затова е той голям!

 

Ах колко искам рицарю да приличам аз на теб,

човек, мечтател с ценностите от миналия век.

Опитвам се и успявам да се приближава до теб,

в този свят в който човека за човека не е Човек!

 

Но ти си моят рицар, ти си част от мен,

с теб сме заедно, борим се всеки ден.

Ти си мечтател, а аз един човек обикновен,

с стиховете ти ме радваш,чувствам се необикновен!

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??