Във гроб вековен
скелетът лежи
острие метално
сърцето е проболо
над тялото безжизнено
видимо стърчи
ударът е умъртвил
и дъх и слово.
Във векове далечни
вампирите върлуват
хората уплашени
нощем чуват гласове
знаят че нападат
за човешка кръв жадуват
молят се на Бог
от тази напаст
да ги отърве.
Мълвата тръгва.
Точен удар във сърцето.
Без капка жалост,
трябва да умре!
Забитото желязо
го праща в небитието
така откриваме вампира
след много векове.
Легендата зловеща
е стигнала до нас
кара ни да тръпнем
и да се озъртаме
това което чуваме
не е ли глас
вампири и сред нас
внимателно да търсиме.
Ноември,2019г
Варна,Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.