Векът е... двадесет и трети.
Пътуването - с виртуален ум.
Наоколо - пустиня черна.
Земята - преживява Еко-бум!
Човеците,които оцеляха,
живеят в Куполи - гета.
Небе - без слънце.Сиво.Атомно.
Водата - ценен експонат.
И... книгите! Световни парламенти
обхождат всички руини.
В Банката на Бъдещо Доверие
е Словото от древни дни.
А всеки жител на планетата
е длъжен да запамети
написаното от поетите.
В живота - да го претвори!
Парченцата от красотата
на стария, отминал Свят
са сложни, диви, непознати
за техничарския поврат.
Но,ето,че се ражда Цвете
под Купола - за първи път!
Лабораториите са превзети
от еуфорията на Духа!
Това е нещо много свято.
Завръща се един Живот!
Доказва, че човекът сляпо
е тъпкал скъпо естество.
Превръщал го е неразумно
във някаква мъглявина...
Природата се скрила мъдро
в поема, в проза... И така
засяла семена у тези,
които ще я претворят
след много векове... Гротески!
Съдби... Великден - кръстопът!
© Маргарита Петрова All rights reserved.