Nov 18, 2022, 10:32 AM

Велики въздихания на книга 

  Poetry
179 2 3

По прашните пътеки на света разхожда се замислено човече.

В живота то пропусна любовта, която по наклоните се свлече.

Остана му на него да твори за залези – на утрото дечица.

Човечето сърцето го боли. Сърцето бе удавено в панѝца.
 

Опита да помогне на света. Помисли, че светът ни е прекрасен.

Човечето раздаде доброта, но ето че нелеко разболя се.

Какво ли го внезапно покоси? Човечето от нищото се срина?

Забравяме за хорските очи и злобата през всичките години.
 

Започна се – познатото сърце и болката, пронизваща главата,

таблетките, прибрани в чекмедже, и сетните молитви за заплата.

Енергия, изчезваща докрай, и лекари в престилки онемели,

потъваща илюзия за рай в отдавна недостигани предели.
 

Черта на нереалното легло – човечето отлита към всемира,

прегърнало човешкото добро, в което всяка вечер се намира.

Понякога съм адски изморен и мисля, че копнежи не достигат

на този миг и този светъл ден – велики въздихания на книга...

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мите!
  • С Мария!
  • Стана ми мъчно за лирическия, в който сякаш видях теб самия... Много ми хареса, но и натъжи. Чудесна поезия, Митко! Браво!

    "Опита да помогне на света. Помисли, че светът ни е прекрасен.
    Човечето раздаде доброта, но ето че нелеко разболя се."!!!
Random works
: ??:??