Feb 3, 2016, 9:57 PM

Вертикален порив 

  Poetry » Love, Phylosophy, Civilian
427 0 0

Знам, къде водата е спокойна.

Знам, че в тези дълбини потъвам.

И къде зеленото в нея полудява.

И с вълнението в морето се отдръпвам.

 

И знам, че бурята често надделява,

но спокойствието тук я приглушава...

че аз с рибите на дъното говоря,

как на корабите не е нужна котва.

 

Знам, познавам блясъка на своят връх,

слънцето, луната, се грижат за това.

И знам, че в тези дълбини потъвам,

с вълнението в морето тласка ме брегът.

 

© Иван Ценов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??