Sep 4, 2013, 11:06 PM

Весталка 

  Poetry » Love
948 0 0

Весталка

 

Целомъдрена бе тя весталка

в своя чист и непорочен свян.

Той пък огъня на клада жарка –

дух от страсти бурни обладан.

 

Тя самата  - прелест непозната,

блян във златно пурпурни лъчи,

трепетлика в слънчева позлата –

цвят иглика в утринни сълзù.

 

Чак до слънчевите двери златни

сливали са своите тела.

И във мигове неземно сладки

тънеха в упойна тишина. 

 

Плам, цветя и чувства необятни –

твърде тесен е за тях света.

Трепет, музика – душевни страсти

възвишили пламенна душа.

 

Във души им екнали фанфари,

зашумели горди лесове,

във очи заискрени фонтани

бликнали в среднощни часове.

 

Като морен ангел във прегръдки

кротко в утрото заспала тя,

че е пила цяла нощ на глътки

сладкият нектар на любовта.

 

Не е веч` смирената весталка,

нито пък слуга във нечии храм,

е на чувствата си господарка –

чист и непорочен, светъл блян.

 

2.09.2013

© Христо Оджаков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??