Aug 6, 2021, 12:39 PM

Вижте ме 

  Poetry
319 0 3

Вижте ме! Аз нямам дом

и нямам топла супа.

Сърцето ми се свива,

когато се откърши клон,

снегът над мен се трупа.

Вижте ме! Аз нямам "утре",

а мойто "днес" е улицата пуста.

Огледайте ме "вънка", "вътре",

аз също имам чувства.

Аз мога да мечтая за небето,

за слънцето, за звездопади.

Чуйте го! Чуйте ми сърцето!

Разказвайте на стари, млади,

че аз съм жив и чакам

под моето небе

да дойде Дядо Господ,

да ми налее звездна супа,

да ми намери слънчев дом.

Вижте ме!

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??