Feb 14, 2022, 11:49 AM

Вино от възторг 

  Poetry
465 1 17

на В. Фр.

 

Поезията пее като вино,

а виното се лее като стих,

любов ли е през зима, ако мина

с най-пролетния миг – щастлив и тих.

 

Шумя от виното си стихотворно,

а в чашите узрял рубин блести,

във влюбения миг вървиш покорно,

жадуваш да ме срещнеш вече ти.

 

Копнея с три вина да те залея –

любов и вино, и разплискан стих,

вървиш и като сбъднат миг се смееш –

възторг изпи, и аз възторг изпих.

 

© Милена Френкева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??