ВИШНЕВ СПОМЕН
Търсехме местенца скришни –
нежно аз да я целуна...
Под разцъфналите вишни
приюти ни вечер лунна...
Тъй изминаха години,
не забравих тази среща.
Не успя и да изстине
в мен целувката гореща...
А момата казанлъшка
вече е жена голяма...
И без ласката ми мъжка
тя отдавна стана мама...
... Щом ме унесе напролет
нежна славеева струна,
да я зърна там се моля,
нежно пак да я целуна!...
В роза устните ù светят
под разцъфналите вишни –
в дъжд от вишневи конфети,
с дъх на спомени всевишни!...
© Ванилин Гавраилов All rights reserved.
и уханието на ,,белоцветните вишни''!
Радвам се да те видя и в ,,проза''