Apr 20, 2008, 7:00 PM

Влак 

  Poetry » Other
819 0 8

Изпуснах си един чудесен влак

(не мога да сравнявам с автобуси).

Замина. В шест без двайсет пак

ще мога да повярвам в разни релси.

 

И вдишах от един локомотив

цветя, масла и ветрове,

забързани моменти, рязък стих,

пилеещ се в хартиени траверси...

 

Разплаках влак. Но не затихна

протяжното му тракане във времето.

Усетих остъклената му зима

и древния му пушек. Пак замина...

© Геновева Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??