Nov 18, 2015, 7:51 AM

Влак за Мъглиж 

  Poetry » Love
1206 0 6

Как хванах влака за Мъглиж? -
заплеснах поглед на перона
по роклята ти от Париж...
и прелестните ти шансони.

Надушил мъжкия късмет
нахлух в купето ти парфюмно -
не бях си купил аз билет
но се усмихнах - тъпоумно...

Засвири влакът на комин
във ритъма на мойте чувства
със погледи - семафор син,
ти вдигна бариера устна...

а аз извадих баничка...
но за беда - разлях бозата
по белите ти колена
и роклята... така пострада...

И твоят писък възвести
съдбата ми - плесник изящен...
Кондукторът се появи
и почна глобата да дращи.

Не слязох с тебе във Мъглиж...
свалиха ме насред прованса,
но си мечтая за Париж
и арката ти триумфална...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??