Jun 2, 2017, 10:22 AM

Влезе ми нещо в очите 

  Poetry » Love
388 1 3

Влезе ми нещо в очите.

 

Нещо влезе отскоро в очите ми
и блестят като лунните камъни,
и танцува ми образ в зениците,
като летни пожарни пламъци..

 

Навсякъде ти си. Присъствие.
Щом погледна - всичко красиш,
всяка крачка е твое напътствие,
всяко чувство описвам във стих..

 

Тази нощ (като всички останали),
буден бях и слушах дъжда,
теб, в картина рисувах по памет,
със бои от любовна сълза.

 

А когато заспя, те сънувам,
под клепачите скрил съм любимка,
денонощно за тебе жадувам,
а пък сутрин целувам те в снимка.

 

Ти ми влезе наскоро в сърцето,
от там, знай - няма излизане!
От сълзи съм напълнил морета,
но за теб ще валя от обичане..

 

Данаил Антонов
Danny Diester
Diester's Poetry
21.05.2017

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "От сълзи съм напълнил морета,
    но за теб ще валя от обичане.."
    Прекрасен стих и много силен финал! Поздрави!
  • Много нежност и любов долавям в стиха ти, Данаил!
    Хареса ми!Поздравления!
  • Красива любов, красиво излята!
Random works
: ??:??