Feb 26, 2013, 6:37 PM

Влюбена Луна 

  Poetry » Love
936 0 5

Любими... любими... проряза нощта,

капчукът с усмивка отрони сълза,

подскочи южнякът от нежния стон -

любов ли? Потрепна... разроши бретон.


Целувки въздушни изпрати Луната,

във звездни покои разголи душата,

намигна възлюбено с топли очи...

в кого ли е грейнала с тези лъчи?


Кой е щастливецът... зачуди се мракът,

кокори се вятърът, въздиша... не чака,

ревниво зашари... лъчите обгърна,

облак навъси се... с гръм му отвърна.


Луната се стресна... прииждаше здрача,

със ласки последни заля минувача.

Любими... любими... в небето ехтеше,

тя в него... самотника, влюбена беше!





© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??