May 27, 2009, 4:34 PM

Волна 

  Poetry » Love
493 0 0

ВОЛНА


Препусках в небесния си свят,

в морави късах полски цвят,

омаяна от ефира в  аромата,

аз пак въздигах се във небесата.

 

Със жарещото слънце през деня пирувах,

а вечер, сгушена в луна, омаено сънувах.

И утрото събуждаше ме с мирис на роса,

попила в мен, дихание на борова гора.

 

И пак въздигах се във небесата,

със звезден прах, аз ръсих си косата,

звезди блещукаха във бялата одежда...

А после литвах волна и с надежда.

 

Дали съм аз за твоя мил и нежен ден,

в света реален - сив, студен и  вледенен.

Ветрове ме чакат - да пилеят моята коса

и капки дъжд да пия с утринна роса.

© Ванина Константинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??