Feb 3, 2007, 11:37 PM

Восъче 

  Poetry
938 0 11
Восъче

Когато го видиш, неволно
протягаш към него ръка,
да пипнеш цвета му, защото
прилича на... фин порцелан.

И само дъхът на ванилия
издава, че има живот
във малките приказни кошнички –
звезди, обковани в сребро.

Ти питаш дали са изкуствени,
невярващо кимаш с глава.
Така е, повярвай на пръстите,
на плахия, фин аромат.

Във восъка скрита е тайната!
Та той е проникнал така,
че спира по дивните листчета
не капки вода, светлина...








© Доли All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??