ВРЕМЕ ЗА ИСТИНА
Мъки, страдания и самота,
заливат живота ни тук и сега.
Училището ни за добро,
сме превърнали във убийствено зло.
И алчност, омраза към брат и сестра.
И робство, мизерия и нищета,
се вихри на тази планета Земя.
И няма я силата на Любовта.
Но как ли пропуснахме с лека ръка
Пътеката вярна към обичта.
И грешки с ума си ковеше човек.
Изпускаше бавно тъй век подир век.
В стремеж за богатство, разкош и злато,
към онзи забулен, неясен мираж.
Изгуби и стъпка туй крехко добро.
Върхът приближаваше бързо с кураж.
Е, той е наблизо и стигаме там.
Един егоизъм крепи ни, но срам
ни напомня за тези крила,
как лесно пречупват се в самота.
Изгубихме ятото там край брега
на тъмната, черна, измамна река.
Която прегазихме с лекота,
забравили нейде и Дух, и Душа.
Но това е мигът, за да вдигнем очи,
заслепени от грешните наши дела.
Да върнем заблудените си души,
чрез пълни с уроци отминали времена.
Там трябва да спуснем завеса една
и смело да сложим дебела черта.
За да открием отново сега
безкрайната истина за Любовта.
Заблуди в мрак преживяхме, уви.
Природата не желае да ни прости.
И даром без вяра, без труд и Любов,
не бихме си върнали онзи живот.
За който създадени сме от светлина,
но се увихме в дяволска пелена.
Да бъдем човеци на една Вселена,
вечна, далечна, но осветена.
Вдигнете очи за миг светлина,
с онази божествена топлина.
Отворете сърца към безкрая.
И там в общия приказен свят,
ще се докоснем до Бога и Рая.
МАРИКУЗА
М.Кузманова
05.2001г.
Атланта
© Мария Кузманова All rights reserved.