Sep 25, 2006, 11:25 AM

Всеки път 

  Poetry
610 0 5

И всеки път, когато ми е трудно,

когато падна изтощена и боли,

когато се изгубя и е тъмно,

аз мисля за утрешните дни.

На колене пред него не оставам,

изправям се и вдигам аз глава.

Сърцето си на Дявола не давам,

не му продавам своята душа.

И нека той лукаво да се смее,

да ми предлага безсмъртие и власт.

И да ме кълне, той няма да успее,

да изтъргува мен и мойта страст!

Но той не знае, колко ми помага,

опитвайки се да ме превърне в слуга,

по-силна прави ме и по-зряла,

глава пред него,  няма да склоня!

И всеки път, когато ми е трудно,

ще го потърся за да му благодаря!

Когато падна нека му покажа,

че сама ще стана и ще продължа!

© Людмила Нилсън All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??