May 4, 2012, 9:28 AM

Вселенски пристан 

  Poetry
652 0 4

Тези стъпки към Рая не водят -

към вселенското нищо отвеждат.

И ме гледат под смръщени вежди,

сякаш бос по вода ще проходя.

 

Единак, неограден със мрежи -

няма стадо от мойта порода.

Неподвластен на кич и на мода,

майсторя саморъчно копнежи.

 

Всички полети сам си измислих -

в пасажерския списък пропуснат,

и съм вятър, криле, и съм писта.

 

И наливам от празно във пусто,

и греба към вселенския пристан,

дето котва навярно ще пусна.

 


 

© Димитър Никифоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??