Oct 16, 2024, 4:21 PM

Всичко свършва 

  Poetry
109 3 5
ВСИЧКО СВЪРШВА

 

Така завършва всичко.

С една ръждясала врата,

с една тревясала пътечка.

С един пропукан сив комин,

с отлитнал нейде синкав дим.

С портретна снимка на стената,

с провиснал паяк в тишината.

С една пресъхнала чешма,

с килим от есенни листа.

С разкъсано на две перде

и чайник с каменно лице.

С гнездо на змии пред прага,

с една забравена тояга.

С един отлитнал летен ден,

с един останал дъжд смутен.

С една пропусната прегръдка,

с протяжна песен на гугутка.

Така завършва... Всичко...

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??