Jul 13, 2021, 2:23 PM  

Вяра 

  Poetry
340 4 17

Когато небето солено горчи
и цялото влиза в очите.
Когато звездите са само звезди -
студени и мънички, свити.
Когато Луната е твърде далеч,
а облаци слънцето крият.
Когато от погледи, мисли и реч
боли и ти иде да виеш.
Когато ръката е свита в юмрук,
че страх по сърцето прескача.
Когато  гладът се завие със студ
и тихо надеждата плаче.

Спомни си, тогава, че имаш душа -
частица  искрица от Бога.
И както  той сам сътворил светлина,
кажи си: Аз също ще мога!

© Деа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??