Dec 6, 2014, 7:54 PM

Вяра за градина 

  Poetry » Phylosophy
306 0 0

Вяра за градина

 

Не искам аз изобщо да те срещам

страдание, поставящо уроци,

не искам аз изобщо да се вглеждам -

имат или нямат хората пороци.

 

Не искам аз изобщо да се сблъсквам

с проблеми, дето да преодолявам,

не искам аз да се разпръсквам

по неща и хора дето не си заслужават.

 

Не искам болести да ме измъчват,

за да ме правят после силен,

злини не искам да излъчвам

в този живот на гадости обилен.

 

Ей тъй, някак да премина,

като докосване до всичко,

като разходка в градина

и се измъкна тихичко

 

като отронено листо от вятъра,

скрило в себе си вековна вяра,

че без излишната поквара,

пролетта ще се повтаря и повтаря ...

 

botyo

© Бойко Беров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??