Ключарят увисна на думите – паяче,
изплело невидимото помежду ни,
опитващо се да разгадае всячески
тайно събираното пълнолуние.
И сенките се размърдаха по човешки.
... Имам и от чашите за сбогом, и за добро утро!
Гледам, донесъл си време, от изтеклото.
Хайде, събличай зимата на последното лутане
и ме отведи там, където е далече,
по-далече от друмите в нас. Стара е
приказката, но си струва... Обречена
като вятър заключен с два катинара.