Dec 23, 2015, 8:26 PM

Вятърът 

  Poetry » Other
271 0 0

Само вятърът няма къща –

бездомен плаче в ъгъла

и ме вика да се разходим,

да отидем на хладно в ливадите,

там гласът му не звучи самотно –

като ласка ляга върху житата,

после до луната чак се протяга

и на два скока е в гората.

По-кротък от костенурка,

замръква  като бабина хурка…

 

© Юлия Шопова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??